понеделник, 18 октомври 2010 г.

Тиквен крем







250 мл. прясно мляко
200 мл. сладкарска сметана
1 - 1 / 2 чаени чаши тиквено пюре
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица ванилия
1 чаена чаша захар
1 яйце
2 яйчни жълтъци


Затоплете млякото, сметана, ванилията и половината от захарта докато бавно кипене.
Махнете от топлина и се оставя да седи в продължение на 30 минути, докато се поохлади .
Междувременно загрейте фурната до 160C.
Добавете пюрето от тиквата, подправете с канела, разбъркайте докато сместа стане на балончета.В друга голяма купичка , разбийте яйцето и жълтъците и другата половина от захарта. Добавете топлата тиквена смес към яйчената смес, като постоянно разбърквате. Прецедете сместа през фино сито.Изсипете крема в купички и ги поставете в тава която поставете в предварително загрятата фурна.Налейте в тавата гореща вода. Печете на водна баня, около 35- 45 минути. Напълно охладете преди консумация.
източник: адаптирана от passionate baking

5 коментара:

Daniela Dineva каза...

Изглежда много добре! Страхотно предложение :)

Ирина Купенска каза...

Чудесна есенна рецепта! :-)
Обожавам тиква във всякаква форма и определено не бих отказала нито това кремче, нито тиквените рулца.

di_ani каза...

Много есенно, много слънчево, много красиво - в природата и в твоята идея.
Поздрав и усмихната есен, Диана

Dimitrana S. каза...

Ooo.. Латинка! Много, много красиво и вкусно е при теб! Чудно!

Всичко най-добро и вкусно и знапред пожелавам! Поздрави сърдечни и :-)))

ghost13 каза...

Сърдечно ви благодаря момичета!
Трогнахте ме!
Много толина в есените хладните дни!