неделя, 19 декември 2010 г.

Коледни трюфели




1 чаша (237 мл)сладкарска сметана
2 чаени лъжици (25 г), захар
336 гр. черен шоколад,
1супена лъжица (14 г) масло
1 чаена лъжица мед
1 чаена лъжица ликьор
1/8 чаена лъжица джинджифил
1/8 чаена лъжица карамфил

какао на прах, предназначено за овалване




Накълцайте шоколада на ситно и поставете в купа.
Изсипете сметаната, захарта, подправките, меда и маслото в малка тенджера и да доведе до възпаление на силен огън. Като разбърквате .След като заври прибавете ликьора. Махнете от огъня и изсипете в купата с шоколада. С телена бъркалка разбъркайте добре, докато шоколада започне да се топи и се убедени със сметаната. Топлината от сметаната ще проникне в шоколада и ше го разтопи. Текстурата на шоколадовия крем трябва да е гладка.
Може да охладите в хладилника и да извадете купата на стайна температура за 45 мин. преди да започнете да оформяте топчетата. Овъргаляйте всяко топче в какаовия прах.

3 коментара:

Анонимен каза...

Съвършени са!!!
http://vesselinaivanova.altervista.org/

Drago каза...

Много повече даже! :))

Благодаря ти Петринка! :)

ghost13 каза...

Драго Сърдечно балагодаря !

Staff Благодаря ти!