четвъртък, 23 декември 2010 г.

Двойно шоколадови бишкоти с лешници




2 чаени чаши брашно
1 / 2 чаена чаша какао
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
6 супени лъжици масло, меко(89гр.)
1 чаена чаша захар
2 яйца
1 чаша лешници, нарязани
3 / 4 чаена чаша шоколадов чипс


1 супена лъжица пудра захар








Загрейте фурната до 180гр.. Застелете тавата с пекарска хартия и я набрашнете.

В купа смесете заедно брашното, какаото, содата за хляб и солта. В друга купа с електрически миксер заедно разбийте маслото и захарта, докато придобият по светъл цвят и сместа стане пухкава. Добавете яйцата разбийте , докато се комбинирани добре съставките. Прибавете брашното и Разбъркайте до оформянето на твърда тесто. Прибавете лешниците и шоколадовият чипс.

На хартия за печене с набрашнени ръце оформете тестото на две( или едно голямо) леко сплескан продълговати рула , широки около 3-4 см и поръсете с пудра захар. Печете за около 35 минути, или докато не стане леко твърди на пипане. Охладете напълно и нарежете на филийки.
Може да ги съхраните в херметически контейнери за 1 седмица или да ги замразени за 1 месец

Оригиналната рецепта е с орехи.
източник:epicurious.com

5 коментара:

Dani каза...

Тази сладурана е най-хубавото от рецептата:)
Прегръдки, Краси и вълшебна Коледна вечер!

Drago каза...

:))) Най-сладката!!!

Весели празници!!! :)))

di_ani каза...

Прекрасна е малката принцеса,
идеите ти - също!
Вълшебна нощ и щастлива Коледа!
Топлина и здраве, късмет и благоденствие!
Сърдечни пожелания, Диана

ghost13 каза...

Дани, Драго, Диана
Сърдечно Благодаря за милите думи!

Ани каза...

Каква кукличка само:)))
Тези катунчини са чудни:)