вторник, 30 август 2011 г.

Печен нахут





Печеният нахут се получи точно по наш вкус... и със студена биричка....

Ще споделя как го приготвих, от предната вечер накиснах суровия нахут във вода, може да го накиснете от 4 до 10 часа, водата се изхвърля...
След това го сложих да се свари, отцедих го и го сложих в купа, където прибавих подправки като, мляна канела, млян корияндър, млян кимион, млян кардамон, настъргах индийско орехче, прибавих чесън на прах , лют червен пипер на люспи може да сложите и млян, джинджифил на прах, сол и олио( при мене соево олио но може да използвате всякакво) тествах на вкус и го разстлах в застлана с пекарска хартия тава...




Сложих да се пече в нагрята на 200 гр. фурна за около 20 - 30 мин. или докато леко не започва да придобива кафяв цвят, от време на време разбърквах :-)
Чудесен снак...



Планината започна да сменя цветовете си.....















5 коментара:

traiana каза...

Чудесен нахут! Навремето си го отглеждахме на село, защо ли спряхме?:)

КАТЕРИНА каза...

Наздраве Лати!Чудесен нахут!Не съм пробвала,но ще опитам сама да си изпека!
Поздрави!

Dani каза...

Ох как бих си похапнала и със студена биричка :)
Есенните снимки са страхотни!
Хубава вечер, Лати!

Жани каза...

И замириса на есен! Чудесни снимки!
Ще си направя и аз от твоя снак, хареса ми:))))))))))))))

ghost13 каза...

Благодаря!!! :-)