вторник, 31 юли 2012 г.

Америка

Дългото ми отсъствие се дължи на престоят ми от 6 месеца в Шатите. Имах щастието да посетя щатове като Тексас където останах за 2 месеца, Мисисипи където прекарах чудесни 4 месеца, имах възможността да посетя Алабама, Флорида. И да срещна много мили хора и  да създам добри приятелства.

Все още  не съм  се прибрала в България, но наближава. Имам време напоследък да попиша в собственият си блог , срамота ако ме питате да не поглеждам изобщо какво става тука ама наистина нямах такава възможност, поради заетостта ми тука с обучението ми.
Това за което много съжалявам е че не си взех на това 6 месечно за мене "пътешествие" собствения си фотоапарат. Но снимки има как без снимки :-) какво ще показвам в къщи какво съм видяла и къде съм ходила :-)

Louisiana, Alabama , Mississippi тука времето е спряло, можеш да усетиш и да се потопиш в Дълбокият Американски Юг. с типичните /Аntebellum house/ къщи отпреди Гражданската война.

Biloxi, Mississippi , щата още е известен като щата на МагнолиятаBiloxi е известен със своите казина и нощни барове.



Да се насладиш на спокойствието на  белите пясъци и  води на Мексиканския залив на West Ship Island . Острова се намира на 12 мили от Biloxi и Gulfport, може да се стигни  до там с корабче от пристана в Gulfport. Местните жители предпочитат да идват тука на плаж заради чистите води и спокойствието и местната флора и фауна, за любителите на птиците и любителите фотографи това е любимо място.


и друго интересно място на острова е историческият Форт Маssachusetts.



Biloxi, Downtown- разходка в центъра на града, тука се потапяш в типичната атмосфера на малко американско градче като от филмите, малки антикварни магазинчета, за сувенири,  бутуци, книжарници, галерии, фото ателиета, магазинчета за бонбони и бисквитки, пицарии, барове, ресторанти ...


Натъкнах една от сутрешните разходки на пекарна за понички но не какви да е, а понички от картофено тесто ..мммм.. невероятни са, топят се устата... от същото тесто правят освен понички и канелени ролца...ако попитате местните жители къде се правят най-хубавите понички ти ще ви кажат " The TatoNut shop", след това три пъти идвах следобедите но на вратата весеше табела "Всичко Продадено", понички  не се задържат дълго.... но това е разбираемо като се има предвид  невероятният им вкус. Когато го посетих  си взех и кафе и се насладих на вкуса на картофените понички и кафето, трябва да отбележа че постоянно идваха хора и купуваха по 12 понички НЕ по малко..



естествено че посетих и Dunkin Donuts, и тествах доста от асортимента им.
.


 Douphin Island няма нищо по хубаво да се потопиш в монотонният живот на острова, с типичните плажни къщи, да се насладиш на водите на океана и по мързелуваш на плажа.





 Градчето е тихо и спокойно, прииска ми се да остана на това райско кътче...


В Форта правят и демонстрация как се прави копито на кон... :-), и да се потопиш в живота през тази епоха.



И едно райско място Bellingath Garden and Home . Уолтър Bellingrath, е  успешен франчайз на Coca Cola, съпругата му Беси първоначално закупува пет акра на в близост до река Fowl River  Мобайл, Алабама през 1917 г. и използва малка къщичка за почивка през уикендите . Те по-късно закупуват 65 акра и наемат архитекта Джордж Роджърс да разработят  своите известните градини. Градините са смятани за толкова грандиозни, че Bellingraths  ги открива за обществеността, дори преди да им  е построен дома.





Louisiana  , New Orleans  смесеца модерно и типичните за юга градски къщи.


и какво е Ню Орлеанс ако не посетиш Mardi Gras, това е работилницата в която се изработват платформите за карнавала.


и разбира се  разходка с парахода Начес на който можеш да се насладиш на типичната лоизианска кухня (cajun cuisine).

естествено не е за пропускане и Bourbon Strееt, и  потапянето в нощният живот на Ню Орлеанс

Pensacola, Florida това е дома на Сините Ангели( Blue Angels) имах удоволствието гледам тяхно шоу.



и естествено да се насладя на сините води на океана.




Що се отнася до кухнята тука :-) бургеру, сандвичи, пържено....заведенията които посетих не знам дали са от най-добрите, за мене нищо особено и най вече не здравословно,  но специално мойте колеги американците уважават кухнята в тези заведения...  Hooters Restaurants, Buffalo Wild Wings, T.G.I Friday, Аpplebee'sOlive Garden Italian Resturant ( готвят много вкусно този си заслужаваше посещението), от Бюфетите ( някой имена не запомних , и в този тип заведения обикновено се преяжда ).. Golden Corral, King Wor Buffet, Royal Palace..(последните два най- ми харесаха и това се дължи на богатото разнообразие на морска храна  в азиатски стил)




за сега това е то мене, :-) по нататък ще сложа  малко снимки и от Тексас...


4 коментара:

Ivana Krasteva-Pieroni каза...

Направих чудесна разходка с разкошните ти снимки ,Мед и мляко :) !
С поздрав !

Живка каза...

Хубави преживявания-друго си е Америка....

Daniela Dineva каза...

Оооо, затова никакви мъфини не публикуваш, а то имало защо :)
Прекрасни снимки и разходка, да пуснеш още съвсем скоро

Maria каза...

А аз се чудех къде изчезна... МНого красиви снимки, дори от тях лъха спокойствие и се усеща това, което си преживяла и си се насладила.
Поздрави и те чакам да разказваш по подробно и да гледам още снимки!
Поздрави!