неделя, 26 август 2012 г.

Лимонена паста



1 чаена чаша готварска сметана
2-3  лемона, сока
1 чаена чаша пармиджано
няколко стръчета пресен босилек
400гр. маркарони
сол и черен пипер




Сварете макароните според  указанията на опаковката.
Отцедете и измийте под течаща студена вода. Като запазите около 1 чаена чаша от водата в която са се готвили макароните.
В същият съд в който се свари  пастата поставете  60гр. масло и разтопете.
изстискайте лимона, комбинирайте маслото и лимоновият сок.
Прибавете сметаната постепено като разбърквате. Когато сметаната кипне прибавете настърганото сирене. Разбъркайте докато сиренето се разтопи, прибавете щипка сол и черен пипер на вкус.
Прибавете макароните към сметановият сос разбъркайте ако ви се вижда много гъст соса добавете малко от водата и разбъркайте ако прецените че сока е още гъст добавете още от водата. . Добавете прясно нарязаният босилек.
 Разбъркайте и поднесете.

Източник: адаптирано от  The Pioneer Woman



ето малко снимки от моята малка екскурзия която си спретнахме  този уикенд, до Девеашкото плато тези ги заснех на Беклемето :-), докато си наливахме студена водица..







2 коментара:

Стефка каза...

Много ме е страх от тези рогати животинки, но пък са толкова фотогенични и така хубаво ме върнаха към летата прекарани на село като дете. Благодаря!

ghost13 каза...

:-), Обичам нашенският колорит.
Аз ти благодаря!