неделя, 30 декември 2012 г.

Паста със сос от печени червени чушки, орехи и босилек

    

    0.500кг. паста
    5 скилидки чесън
    1 чаша орехи
    1/2 чаша пресен босилек
    1/2 чаша сирене пармезан
    1/4 чаена чаша зехтин
    1 чаша печени червени чушки (1 малък буркан)
    1/2 чена  чаша до  1 чаена чаша готварска сметана
    сол и черен пипер на вкус





    Сварете пастата според указанията на опаковката.
    В кухненски робот се добавят орехите, чесъна, босилека, пармезана, зехтина и печените червени чушки. Пасирайте всичко до кремообразна смес. В малък тиган, добавете пюрето от печените червени чушки и започнете с 1/2 чаша сметана. Гответе на   средните топлина, докато започне да ври, ако сосът е прекалено гъст, добавете  и останалата 1/2 чаша сметана.
   Прибавете соса към пастата и  сервирайте  с  настърган пармезан отгоре.

източник: адаптирано от jocooks.com

Няма коментари: