събота, 11 октомври 2008 г.

Френски ябълков сладкиш


3 големи ябълки
1 ч.лъжица канела
¼ ч.лъжица индийско орехче
½ ч.чаша брашно с набухвател
½ ч.чаша захар
2 яйца
½ ч.чаша прясно мляко
1 суп.лъжица масло или маргарин, меки

за поръсване отгоре:
½ ч.чаша брашно
¼ ч.чаша орехови ядки
2 суп.лъжица масло или маргарин, твърди
¼ ч.чаша кафява захар

Загряваме фурната на 160 гр. на масляваме 22см. форма.
Обелваме ябълките нарязваме ги/ аз ги нарязах на филийки/, смесваме канелата и орехчето с ябълките. Изсипваме ябълките във формата.
Смесваме останалите елементи за тестената час. Изливаме така получената смес върху ябълките.
В малка купа смесете елементите за поръсването отгоре, трябва да станат на трошици.Поръсете отгоре.
Печете в загрятата фурна за 40-45мин. или докато не забодете клечка в него и не я изкарате суха. Изстудете за 5 мин.
Приберете/съхранете/ в хладилника. Поднесете с топка ванилов сладолед.

2 коментара:

siran каза...

Поздравления за чудесния сайт.Всичко е направено с много вкус и финес. Сиран

ghost13 каза...

Сиран, благодаря ти за милите думи.