3 големи ябълки
1 ч.лъжица канела
¼ ч.лъжица индийско орехче
½ ч.чаша брашно с набухвател
½ ч.чаша захар
2 яйца
½ ч.чаша прясно мляко
1 суп.лъжица масло или маргарин, меки
за поръсване отгоре:
½ ч.чаша брашно
¼ ч.чаша орехови ядки
2 суп.лъжица масло или маргарин, твърди
¼ ч.чаша кафява захар
1 ч.лъжица канела
¼ ч.лъжица индийско орехче
½ ч.чаша брашно с набухвател
½ ч.чаша захар
2 яйца
½ ч.чаша прясно мляко
1 суп.лъжица масло или маргарин, меки
за поръсване отгоре:
½ ч.чаша брашно
¼ ч.чаша орехови ядки
2 суп.лъжица масло или маргарин, твърди
¼ ч.чаша кафява захар
Загряваме фурната на 160 гр. на масляваме 22см. форма.
Обелваме ябълките нарязваме ги/ аз ги нарязах на филийки/, смесваме канелата и орехчето с ябълките. Изсипваме ябълките във формата.
Смесваме останалите елементи за тестената час. Изливаме така получената смес върху ябълките.
В малка купа смесете елементите за поръсването отгоре, трябва да станат на трошици.Поръсете отгоре.
Печете в загрятата фурна за 40-45мин. или докато не забодете клечка в него и не я изкарате суха. Изстудете за 5 мин.
Приберете/съхранете/ в хладилника. Поднесете с топка ванилов сладолед.
Обелваме ябълките нарязваме ги/ аз ги нарязах на филийки/, смесваме канелата и орехчето с ябълките. Изсипваме ябълките във формата.
Смесваме останалите елементи за тестената час. Изливаме така получената смес върху ябълките.
В малка купа смесете елементите за поръсването отгоре, трябва да станат на трошици.Поръсете отгоре.
Печете в загрятата фурна за 40-45мин. или докато не забодете клечка в него и не я изкарате суха. Изстудете за 5 мин.
Приберете/съхранете/ в хладилника. Поднесете с топка ванилов сладолед.
2 коментара:
Поздравления за чудесния сайт.Всичко е направено с много вкус и финес. Сиран
Сиран, благодаря ти за милите думи.
Публикуване на коментар