неделя, 19 октомври 2008 г.

Пилешки крилца в марината от розмарин и вино Херес



1 кг. пилешки крилца
1 суп.лъжица соев сос
1 суп.лъжица сладко-лют сос чили
1 ч.лъжица сух розмарин
1/8 ч.чаша вино Херес
2-3 скилидки чесън/пресовайте
1 лимон/изстискайте сока му/ + около 0.2 лимонов сок
1/3 ч.чаша натрошени орехи
подправка за пиле
къри
пипер
сол

Смесете всички подправки за марината. Смесете добре крилата и марината и ги поставете в найлонов плик който запечатайте или в пластмасова кутия с капак. Поставете в хладилника за 12 часа а може и цяло денонощие.Печете в загряла фурна на 180гр. с вентилатор в намаслена тава.


Няма коментари: