петък, 31 октомври 2008 г.

Мариновано пилешко с горчица, розмарин и лимон





¼ ч.чаша джиджонска горчица
1/8 ч.чаша зехтин
1/8 ч.чаша листа на розмарин
1/8 ч.чаша нарязан магданоз
1 скилидка чесън/пресовайте/
1 лимон, настържете кората му и изстискайте сока
1 кг. пилешко месо

Смесете в процесора горчицата, розмарина, магданоза, зехтина, настърганата лимонова кора, лимоновия сок. Излейте сместа в купа с капак.Прибавете пилешкото месо, смесете, покрийте и приберете в хладилника за 24 часа.Загрейте фурната на 190гр. поставете пилешкото в намаслена тавичка, залейте пилешкото с останалата марината. И печете за около 50 мин. или докато придобие лека златиста коричка.


Няма коментари: