1 ч.чаша брашно
1 ч.чаша картофени люспи
6 суп.лъжици масло, с стайна температура.
½ ч.чаша захар
½ ч.чаша кафява захар
1 ч.лъжица ванилия
¼ ч.лъжица сол
½ ч.лъжица сода
50 гр. шоколад с 90% съдържание на какао, нарежете на парченца
Загрейте фурната на 180гр.; поселете тавата с пекарска хартия. Разбийте маслото със захарта, прибавете яйцето и ванилията. Отделно смесете брашното, картофените люспи, солта, содата. Прибавете брашнената смес към маслената. Смесете добре. Сипвайте от сместа по 1суп.лъжица и печете за 12-13 мин. Излизат 16 бр.
При разчистване на шкафовете намерих една кутия "Картофен пай" - майка беше купила преди 2 кутии, но не се хареса и реших вместо да го хвърлям да му намеря приложение и .....ето получиха се тези чудесни бисквитки.
Картофени люспи/чипс/
Няма коментари:
Публикуване на коментар