неделя, 12 октомври 2008 г.

Бананови топли пенкейкс



за намазване отгоре:
1/2 ч.чаша масло/маргарин/
1/4 ч.чаша мед
1/3 ч.чаша натрошени орехи

за сместа:
1 ч.чаша брашно
2 суп.лъжици захар
2 ч.лъжици бакпулвер
1/2 ч.лъжица сол
1/8 ч.лъжица канела
1 яйце
1 ч.чаша прясно мляко
1 ч.чаша пюрирани банани
3 суп.лъжици олио
2 ч.лъжици лимонов сок



В мала купичка смесваме маслото, меда -разбъркваме добре до кремообразна смес. Сипваме орехите, разбъркваме и оставяме на страни. В друга купа смесваме брашното, бакпулвера, солта, канелата и захарта. В отделна купа смесваме яйцето, олиото, млякото бананите и лимоновия сок разбъркваме и прибавяме сухите съставки. Сипваме 1/4 от сместа върху намаслен тиган и обръщаме когато се образуват мехурчета. Сервираме ги намазани с медното масло.















Няма коментари: