неделя, 12 октомври 2008 г.

Палачинки с царевично брашно



1 ч.чаша царевично брашно
1/2 ч.чаша брашно
200мл. топла вода или прясно мляко
2 яйца
щипка сол
малко олио за тигана

Смесваме първо царевичното брашно с толата вода или мляко. Прибавяме яйцата и 1/2 ч.чаша брашно, шипка сол.Загряваме тигана и сипваме от сместа. Намажете всяка готова палачинка още топла с маргарин.

2 коментара:

Dani каза...

Много вкусни станаха.Бях с предубеждение заради царевичното брашно-правих качамак с готова смес и никак не ми хареса.От тях сътворих това:http://beautiful-danito.blogspot.com/Може да ти хареса.Хубава седмица!

ghost13 каза...

Благодаря Дани!