събота, 11 октомври 2008 г.

Канелен кекс с крема сирене



3 ч.чаши брашно
2 ч.чаши захар
1 ч.лъжица бакпулвер
1 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица канела

225 гр. крема сирене
3 яйца
1 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша масло или маргарин, разтопени
1 ч.лъжица ванилия

За канелената плънка:
1/2 ч.чаша крема сирене
2/3 ч.чаша захар
2 ч.лъжици канела


В отделна купа смесваме първите шест съставки. В друга купа разбиваме крема сиренето до кремообразна смес. Прибавяме яйцата, млякото, маслото и ванилията към крема сиренето, смесваме добре. Към сместа с крема сирене прибавяме и сухите съставки. В отделна купа смесваме съставките за канелената плънка, крема сирене, захар, и канела. В на маслена форма за кекс изливаме половината от яйчената смес, върху нея изливаме канелената плънка и другата половина от яйчената смес. Печем в загряла фурна на 180 гр. за 50-55 мин. или до готовност на кекса като проверяваме с клечка. Охладете за 10 мин. и извадете от формата, поръсете с пудра захар.




Няма коментари: