неделя, 19 октомври 2008 г.

Запечени картофи с розмарин, червен лук и Пармезан



500гр. млади картофи
1 голяма глава червен лук
3 суп.лъжици зехтин
сол и пипер на вкус
1 - 2 суп.лъжица розмарин, пресен
1/4 ч.чаша Пармезан
2 суп.лъжици магданоз

Сварете картофа в посолена вода.Загрейте фурната на 180гр.Отцедете картофа от водата. Разбъркайте в купа зехтина, розмарина, лука, сол, пипер. Сложете картофа в сместа с подправки и разбъркайте.Сложете картофите в на маслен съд и поръсете с пармезана. Печете за 25-30 мин или докато придобият лека коричка.Поръсете отгоре с магданоз и сервирайте.

Няма коментари: