неделя, 19 октомври 2008 г.

Салата от краставица , лимон и каперси



780гр. краставици
1 малък лимон
200гр. кисело мляко
2 суп.лъжици олио
1/3 ч.чаша каперси



Нарежете краставиците, ако не обичате семките, нарежете по дължина и изчистете с лъжица внимателно семките , после нарежете. Обелете лимона, като запазите кората му, нарежете я на тънки ивички. Изчистете лимона от бялата обвивка, нарежете на тънки кръгчета и на парченца. Смесете киселото мляко с лимона, лимоновата кора и краставицата.

Загрейте на котлона в малък съд олиото , сложете каперси и гответе за около2-3 мин. или докато се спука, поставете ги на кухненска хартия за се изцедят от мазнината. Прибавете половината от каперсито при краставиците и разбъркайте. А останалото поръсете отгоре.












Няма коментари: