неделя, 12 октомври 2008 г.

Сладки "линцер"




2 чаени чаши брашно
1/2 чаена лъжица сода
1/4 чаена лъжица сол
1/4 чаена .лъжица канела
3/4 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша меко масло /113гр./
2 яйца
сладко по избор за намазване
2 супени лъжици пудра захар




Чашите с брашно трябва да са равни. Прибавяме към брашното, содата, солта, канелата смесваме съставите.
Разбиваме маслото с захарта, до пухкавост. Прибавяме яйцата продължаваме да бием на ниска скорост. Прибавяме брашното до оформяне на меко тесто. Разделяме на 2 части. И го покриваме с найлон. Оставяме го на /в хладилника/за 1 час. Загряваме фурната на 190 гр. Разточваме тестото с дебелина 0.3см. режим форми с фигурки за сладки и оформяме 32 бр. Печем в загряла фурна на 190 за 10 мин. Охлаждаме 5 мин. Поставяме в центъра на всяка бисквита ½ чаена лъжица сладко слагаме отгоре другата част на бисквитата. Поръсваме отгоре с пудра захар.

Няма коментари: