неделя, 12 октомври 2008 г.

Фурми



Фурмите те съдържат лесно смилаема плодова захар. Три до четири фурми покриват дневната необходимост от желязо, полезни са за бременните жени, , доставят необходимата енергия, поддържат минералния баланс, препоръчват се в случаите с повишена киселинност на стомашния сок, при сърдечносъдови, стомашно-чревни и други заболявания, високото съдържание на йод и др. сеизвесни качества. При сушенето плодовете се покриват със светъл гъст „налеп" от изкристализиралата захар. В много редки случаи това захарно покритие е причина за образуването на плесен.







Сушените плодове за да набъбнат, преди да ги ползвате за вашата рецепта, достатъчно е да ги сложите в съд с хладка вода за 15 минути, след което трябва добре да ги отцедите от водата.
Когато правите кекс със сушени плодове, е хубаво да ги поръсите с брашно и да ги разбъркате, преди да ги добавите към тестото - няма да останат на дъното, докато печете кекса.
Ако правите компот от сушени плодове, не се варят,а се заливат с вряла вода и отгоре се затваря, слага капак.
Фурмите можеда ги поднесете заляти с лимонов сок или сместана.



Няма коментари: