неделя, 19 октомври 2008 г.

Зелена салата с меден дресинг



за дресинга:
1/3 ч.чаша кетчуп
3 суп.лъжици оцет
2 суп.лъжици мед
1 суп.лъжица зехтин/олио
1 суп.лъжица вода

за салатата:
около 450 гр. маруля/може и червена/ или айсберг
1/2 /половинка/ средна краставица
1 домат
половинка средна глава червен лук
1/4 ч.чаша стафиди
2 суп.лъжици слънчогледови семки
60гр. синьо сирене

Подгответе си дресинга.Подгответе си продуктите/нарежете марулята на едро, краставицата, домата и лука/Смесете марулята, краставица, домата и лука в салатна купа. Поръсете отгоре със стафидите, слънчогледовите семки и натрошеното сирене. Сервираите салата с дресинга.


Няма коментари: