1 кг. кайма
1 ч.чаша ориз / може да сложите 1/2/
1 глава лук
2 яйца
1 -1/2 ч.лъжица чесън на прах/ или скилидки пресовани/
1/2 ч.лъжица черен пипер, червен пипер
1/2 ч.лъжица кимион
или подправки за кайма по ваш вкус
300 гр. брюкселско зеле
450 гр. доматен сос/пюре/
1 ч.чаша вода
1 ч. лъжица мащерка
В голяма купа смесваме първите 6 съставки, омесваме добре. Взимаме малко кайма и я обвиваме около 1 зелка. Поставяме така приготвените кюфтенца в стъклена тава с капак/виенски съд/. Смесваме доматения сос, водата и мащерката и изливаме върху сместа така че да покрие кюфтетата, слагаме капака.Печем в загряла фурна на 180 за 1час и 15 мин, или докато кюфтетата са готови.Може да полеете готовите кюфтета с останалия доматен сос от тавичката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар