4 глави червено цвекло
1 глава червен лук
1ч. лъжица нарязана на ситно мента
Зехтин
Пресен лимонов или портокалов сок
Сол
Черен пипер
Козе сирене
Измиваме цвеклото. Поставяме го в съд с вода така че водата да го покрие, довеждаме до кипене, намаляваме и оставяме до поври 45 мин.Изваждаме цвеклото. Измиваме го под чешмата със студена вода, нарязваме и го слагаме в салатна купа, прибавяме нарязваме червения лук и ментата. Овкусява ме със зехтин, пресен лимонов сок или портокалов, сол и черен пипер. Разбъркваме.Поръсваме отгоре с козе сирене.
1 глава червен лук
1ч. лъжица нарязана на ситно мента
Зехтин
Пресен лимонов или портокалов сок
Сол
Черен пипер
Козе сирене
Измиваме цвеклото. Поставяме го в съд с вода така че водата да го покрие, довеждаме до кипене, намаляваме и оставяме до поври 45 мин.Изваждаме цвеклото. Измиваме го под чешмата със студена вода, нарязваме и го слагаме в салатна купа, прибавяме нарязваме червения лук и ментата. Овкусява ме със зехтин, пресен лимонов сок или портокалов, сол и черен пипер. Разбъркваме.Поръсваме отгоре с козе сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар