3 средни патладжана
1 малка глава червено цвекло
2/3 ч.чаша натрошени орехи
2-3 суп.лъжици майонеза
1 ч.чаша натрошено сирене фета, може и малко повече
2-3 скилидки чесън, пресовайте.
черен пипер
Патладжаните се разцепват на две, осоляват се и се оставят за 30-40 мин. След това се отцеждат, за да се отстрани горчивия вкус. Може да ги оваляте в брашно и да ги изпържите в сгорещено олио или просто да ги запечете на грилов тиган.
Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцедят от мазнината.
Поставете ги в тава, поръсете ги с оцет и пресовайте още 2 скилидки чесън, завийте с найлоново фолио и ставете в хладилника за 3-4часа а може и 1 денонощия.
Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцедят от мазнината.
Поставете ги в тава, поръсете ги с оцет и пресовайте още 2 скилидки чесън, завийте с найлоново фолио и ставете в хладилника за 3-4часа а може и 1 денонощия.
Сварете обеленото цвекло в посолена вода, за 30 мин. нека остане леко хрупкаво. Охладете и настържете.
Прибавете натрошените орехи, сиренето, майонезата, чесъна и черния пипер, разбъркайте.
От така получената смес сипвайте по 1 суп.лъжица от сместа върху филийка патладжан, завийте на руло и закрепете с помощта на клечка за зъби
Няма коментари:
Публикуване на коментар