сряда, 24 декември 2008 г.

Tиквени бисквити с орехи и стафиди



2 - 1/4 ч.чаша брашно
1 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица бакпулвер
1 суп.лъжица канела
1 ч.лъжица джинджифил
1 - 1/2 ч.лъжица индийско орехче
1/6 ч.лъжица карамфил
1/2 ч.лъжица сол
3/4 ч.чаша пюре от тиква
2 ч.лъжица ванилия
1/2 ч .чаша или 113гр. масло
3/4 ч.чаша кафява захар
3/4 ч.чаша захар
2/3 ч.чаша орехови ядки
1 ч.чаша стафиди





Всички съставки да са със стайна температура.
Загряваме фурната на 180гр. Намаслеваме си леко пекарската хартия.
Смесваме заедно брашното, содата, бакпулвера, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила, солта.
Отделно смесваме пюрето от тиква, ванилия, яйцата.
С миксер разбиваме маслото до пухкавост, прибавяме и захарта.
Към разбитото масло прибавяме сместа с пюрираната тиква.
Прибавяме към тиквената смес и брашнената смес. Смесваме добре. Разбъркваме с шпатула орехите и стафидите.
Сипваме по 1 суп.лъжица от сместа върху хартията и печем за 12-15 мин. или докато леко покафeнеят.


източник:dianasdesserts.com

Няма коментари: