понеделник, 26 януари 2009 г.

Бутер с Kамембер / Бри




1 лист бутер тесто
1 ролка Camembert/Brie
2 глави червен лук
1 суп.лъжица балсамов оцет
масло





















Нарязваме лука. Загряваме олиото и прибавяме лука, леко задушаваме докато омекне. Карамелизираме и прибавяме оцет балсамико.
Върху листа бутер тесто, разстиламе готовия лук, поставяме ролката Камембер и завиваме. Печем за загряла фурна на 2о0гр. за 10-15 мин.

Сервирайте с вино по ваш избор. Може да направите кифлички/ като във всяка сложите по малко лук и парченца сирене/ или по друг начин да оформете.

Може да експериментирате в плънката:

1. Поставете сиренето върху бутер тестото, отгоре поставете натрошени бадеми и орехи, залейте със сладко от зелени смокини, портокалово сладко или от кайсии.
2. Поставете сиренето върху битер тестото върху сиренето поставете стафиди, нарязани фурми и залейте с 1-2 суп.лъжици мед.


Няма коментари: