събота, 24 януари 2009 г.

Kартофи с чесън и горчица

3 суп.лъжици зехтин
сол
бял пипер
6-7 скилидки чесън, пресовайте
около 1.300кг. картофи
3-4 стръка зелен лук
2 ч.лъжици Джиджонска горчица
2 суп.лъжици отцет, бял




Загряваме фурната на 190гр.
Застиламе си тавата с пекарска хартия
Смесваме 2 суп.лъжици зехтин, прибавяме сол и бял пипер на вкус, малко чесън.
Прибавяме нарязания картоф и смесваме съставките, поставяме в подготвената тавичка и печем до готовност 25-30 мин.
През това време: зеления лук го нарежете възможно най ситно, използвайте блендер.
Смесете нарязания зелен лук, чесъна, прибавете сол и бял пипер, 1 суп. лъжица зехтин, Джиджонската горчица и оцета,
Извадете и поставете в дълбока купа, готовите картофи. Прибавете сместа от подправки и сместете. Поднесете топли, самостоятелно или като гарнитура.




Няма коментари: