неделя, 12 април 2009 г.

Бисквитена торта

Бързо, лесно, ефектно и вкусно.

1 пакет бисквити Закуска/бели-голям пакет/
1 пакет бисквити Закуска/кафяви-голям пакет/
2 пакета по 125гр. масло
300гр. пудра захар
100гр. орехови ядки
50гр. стафиди
2 яйца
1/2 ч.чаша сладко от горски ягоди/или по ваш избор/
1 ч.лъжица ликьор
1 ч.лъжица ванилия


Поставете белите бисквитите в купата на кухненския робот и ги смилете
Поставете ги в купа, прибавете към тях, ореховите ядки, стафидите, 150 гр. пудра захар, 1 яйце, ванилия и 1 пакетче разтопено масло.
Поставете кафявите бисквитите в купата на кухненския робот и ги смилете.
Поставете ги в друга купа и прибавете сладкото от ягоди, 1 яйце, ликьор и 150гр. пудра захар.
Във форма с откопчаващо се дъно и застлана с фолио, разстиламе първия пласт.
Върху него разстиламе и кафявия пласт.
Престоява 24часа или докато стегне.

за крема:
200 гр. черен шоколад
400 мл. течна сладкарска сметана
филирани бадеми
Сметаната и натрошения шоколад се загряват на огъня и сместа се бърка до разтопяване на шоколада. Като изстине се слага в хладилник за 2 - 3 часа.
С така подготвената смес се намазва добре вече оформената торта. Отстрани се украсяваме с филирани бадеми.


1 коментар:

Ани каза...

Записвам си рецептата за тази вкусна торта! Браво!