неделя, 3 май 2009 г.

Бял шоколадов Брауниз



6 супени лъжици масло
230гр. бял шоколад
2 яйца
1/4 чаена чаша захар
1/2 супени .лъжица ванилия
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена .чаша шоколадов чипс/или натрошете шоколад натурален на ситно/





Загрейте фурната на 175гр.
Подгответе си тавичка- /20см/ като я застелете с пекарска хартия или намаслите.
Поставете маслото и половината шоколад върху водна баня и разтопете. Когато се разтопят, махнете от топлината и прибавете другата половина от шоколада. Разбъркайте докато се стопи и другия шоколад.
Разбийте яйцата и захарта, прибавете шоколадовата смес, брашното и ванилията.
Когато сместа стане гладка, прибавете шоколадовия чипс, леко разбъркайте.
Излейте в тавичка и печете за 30-35 мин. или до готовност като проверявате с клечка. Охладете и нарежете на парченца.
източник:Tartelette


2 коментара:

Trish (forque) каза...

Although I cannot read any of this post the photos are beautiful, but it is spinning me out that brownies can be white! I love gooey dense fudge like brownies and I really should try with white chocolate too. Do you only use chocolate or do you also use white cocoa, if it even exists?

ghost13 каза...

I use only white chocolate....
Naturally. You should try this Brownies