понеделник, 15 юни 2009 г.

Запечени млади картофи с джинджифил


1 ч.лъжица джинджифил
1/4 ч.чаша олио
1-1/2 ч.чаша пилешки бульон
2ч.чаши вода
1/2 ч.лъжица пипер cayenne
1/2 ч.лъжица кимион
1/2 ч.лъжица червен пипер
10 скилидки чесън, нарежете на ситно
900 гр. млади картофи

















Леко сваряваме измитите и почистените картофи за 10-15мин. в 1ч.чаша пилешкия бульон и 2 ч.чаши вода/ако е необходимо добавете още вода, да се покрият картофите/.
Поставяме картофите в тава сипваме 1/2 ч.чаша пилешки бульон, олио, сол на вкус, подправете с пипер, кимион,червен пипер, джинджифил, чесъна. Запечете в загряла фурна за 20-25 мин. или до готовност.

Няма коментари: