1 кг пилешки дробчета
2 големи глави лук
4-5 скилидки чесън
около 1/3 или 1/2 ч.чаша бяло сухо вино/слагах на око/
1 бр. дафинов лист
1 суп.лъжица соев сос, може и малко повече но внимавайте да не ги пресолите
1-2 суп.лъжици лимонов сок
черен пипер
кимион
сол на вкус
малко мащерка
пресен магданоз за поръсване
2 суп.лъжици масло
Загрейте тигана с капак , сложете маслото да се разтопи, прибавете измитите дробчета, подправете със сол и черен пипер, леко запържете, около 5мин. след това прибавете нарязания на едро лук, чесъна и дафиновия лист. Задушете за 10-15мин. Прибавете виното, соевия сос, кимион, мащерка, лимоновия сок, гответе до готовност, докато дробчетата омекнат. Сервирайте топли поръсени с магданоз.
Хубаво е дробчетата да се приготвят на 2 порции за да омекнат добре.
2 коментара:
Много апетитни дробчета! И страхотно изглеждат! Поздрави :)
Благодаря Миме,
вкусни бяха найстина :-)
Публикуване на коментар