събота, 4 юли 2009 г.

Пилешки дробчета с бяло вино



1 кг пилешки дробчета
2 големи глави лук
4-5 скилидки чесън
около 1/3 или 1/2 ч.чаша бяло сухо вино/слагах на око/
1 бр. дафинов лист
1 суп.лъжица соев сос, може и малко повече но внимавайте да не ги пресолите
1-2 суп.лъжици лимонов сок
черен пипер
кимион
сол на вкус
малко мащерка
пресен магданоз за поръсване
2 суп.лъжици масло





Загрейте тигана с капак , сложете маслото да се разтопи, прибавете измитите дробчета, подправете със сол и черен пипер, леко запържете, около 5мин. след това прибавете нарязания на едро лук, чесъна и дафиновия лист. Задушете за 10-15мин. Прибавете виното, соевия сос, кимион, мащерка, лимоновия сок, гответе до готовност, докато дробчетата омекнат. Сервирайте топли поръсени с магданоз.
Хубаво е дробчетата да се приготвят на 2 порции за да омекнат добре.



2 коментара:

Maria каза...

Много апетитни дробчета! И страхотно изглеждат! Поздрави :)

ghost13 каза...

Благодаря Миме,
вкусни бяха найстина :-)