неделя, 5 юли 2009 г.

Картофи със соев сос, чесън и розмарин



около 0,500-0,600 кг. пресен картоф
2-3 суп.лъжици соев сос
1/3 ч.чаша пилешки бульон
1 суп.лъжица зехтин
1/2 ч.лъжица сух розмарин
4-5 скилидки чесън, пресовайте
1/4 ч.лъжица черен пипер
1/3 ч.лъжица червен пипер




Измийте картофите, и сварете за 15-20 мин. в леко подсолена вода.
Смесете в купа, соевия сос, пилешкия бульон, зехтина, розмарина, черния пипер и чесъна.
Изцедете картофите от водата и поставете в купата при сместа с соевия сос, разбъркайте внимателно така че картофите до поемат ароматната смес. Изсипете картофите заедно със соевата смес в тавичка в която ще печете, поръсете с червен пипер. Печете в загряла фурна до готовност.

3 коментара:

Célio Pirola каза...

Ola...
Passando para uma visitinha em seu blog. Muito interessante, parabéns.
Abraços.

Dimitrana S. каза...

Откога всъщност не съм яла пресни картофки... хм, те са нещо любимо и типично за родината..

Чудесно изглеждат, Латинка!

ghost13 каза...

Благодаря Дими