събота, 18 юли 2009 г.

Капоната - Патладжани с червено вино, домати, орехи и каперси




4 - 5 малки патладжана, нарязани на кубчета
4 супени лъжици олио
1 голяма глава лук
1 голям домат, нарежете на кубчета
1/2 чаена чаша червено вино
1-2 супена лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица каперси
1/2 чаена чаша маслини, почистени от костилките
1/4 чаена чаша орехи
2 супени лъжици доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз




Патладжаните се нарязват на кубчета, поръсват се със сол и се оставят около 30 мин. да си пуснат горчивия сок.

В дълбок тиган с капак загряваме олиото, слагаме нарязания на кубчета патладжан и лука, задушаваме за 5 мни. или докато патладжана и лука омекнат.

Прибавяме доматите, виното, маслините,доматеното пюре, каперси, орехите, сол и пипер на вкус. задушаваме за около 20-30 мин. или до готовност. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.


Няма коментари: