неделя, 19 юли 2009 г.

Джинджифилов сладкиш с круши


Имах малко круши който бяха започнали да гният, та реших да ги оползотворя.

1-1/2 ч.чаша брашно
1-1/2 ч.лъжица джинджифил
1-1/2 ч.лъжица канела
1/4 ч.лъжица карамфил
1/2ч.лъжица сода
1/8 ч.лъжица сол
1/3 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша мед
1/4 ч.чаша масло
1 яйце
2/3 ч.чаша прясно мляко
4-5 големи круши

















Постелете дъното на 22см. форма с пекарска хартия. Обелете, нарежете и почистете крушите. Подредете ги на дъното на формата.
Смесете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, солта, содата.
Отделно разбийте захарта и маслото, прибавете меда, яйцето.
Прибавете малко от половината от сухите съставки към течните, прибавете млкото, после пак брашнената смес, мляко и пак брашнена смес.
Сипете тестото върху крушите загладете отгоре и печете за около 50 мин в предварително загряла фурна, или до готовност като проверявате с клечка.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Поздравления, Лати! Сладкишът ще е божествен на вкус! Много харесвам подобни плодово-тестени комбинации: тук са традиционни.. и винаги ме радват с вкус и аромат при посещение у тукашни роднини :-)

Ведра нова седмица!

ghost13 каза...

Дими Благодаря ти,
твоето посещение и одобрителни думи е блока винаги ме радват
Лати.