неделя, 19 юли 2009 г.

Мариновани тиквички - II вариянт



3 големи тиквички
1/3 ч.чаша зехтин
3-4 скилидки чесън, пресовайте
1-1/2 ч.лъжици мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 суп.лъжици лимонов сок
2 суп.лъжици ябълков оцет


Смесете оцета, лимоновия сок, мащерката, чесъна, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
Нарежете тиквичките по дължина, поставете ги в продълговата тава, излейте марината при тях, омесете хубаво, покрийте с фолио и приберете в хладилника за 3 часа или 1 ден.
Загрейте грилов тиган или скара, сложете тиквичките като от време на врене докато се пекат мажете с марината.


Няма коментари: