1 средна тиквичка
2 домата
1/4 ч.чаша черни маслини
1/4 ч.чаша сирене фета
зехтин, сол и черен пипер на вкус
за марината на тиквичките:
1 суп.лъжица зехтин
щипка риган
щипка босилек
щипка мащерка
1 - 2 скилидки чесън, пресовайте
сол
Разполовете тиквичката на две, нарежете.Изпържете в загрята мазнина.Смесете в малка купичка съставките за марината, прибавете тиквичките и смесете добре. Покрийте и приберете в хладилника за 30 мин.В салатна купа поставете нарязаните домати, прибавете тиквичките, подправете с зехтин, сол, пипер.Тествайте на вкус.Поръсете отгоре със сирене фета и маслините.
Няма коментари:
Публикуване на коментар