300гр. кайма
1/4 ч.лъжица кимион
1 голяма глава лук
3 средни патладжана, не взимайте много големи
4 скилидки чесън
5 средни домата
1 ч.лъжица риган
1 суп.лъжица нарязана магданоз
3 суп.лъжици олио
сол, черен пипер на вкус
Разрежете главата лук на две, едната половинка нарежете на ситно и сложете в купа, прибавете в тази купа каймата, сол, черен пипер/ на вкус/ и кимиона.
Патладжана нарязваме на кръгчета с еднаква големина. посоляваме и оставяме на страни.
Взимаме един дървен шиш и започваме да нанизваме патладжан, и оформено топче от каймата, редуваме така до края.Поставяме патладжани те в намаслена тавичка.
Правим на доматите кръстче с нож. Поставяме ги във вряща вода. Вадим доматите от водата и махаме люспите, режим на малки парченца, поставяме ги в отделна купа, сложете при тях нарязания чесън, и другата половина от лука, магданоза, ригана, сол и черен пипер на вкус, олио .
Изсипете доматите върху патладжаните.
Печете в загряла фурна на 180 за 35-35 мин. или до готовност.
7 коментара:
Много добре звучи.Предполагам че вида на каймата е по избор.На всяка жена ще опитам.Поздрави и прохладна вечер.
Да каймата е по твой избор, :-)
Лека и прохладна вечер, Дани!!!!!
Лати, имам награди за теб! Би ли се отбила на блога ми за да си ги получиш :-)
хохох
Лелееее каква вкусотия е тоя кебаб! Записвам го в компа. МИни през блога ми да си вземеш наградките :) Целвуки!
Mлена Благодаря ти от сърце за наградите!!!
Мария
Тази седмица направо много, ама много ме изненадахте, определено хубав завършек на седмицата....
Огромно благодаря!!!!
:-)
Латинка
Точно за сезона!
Имам награди за теб!
ЧАкам те...
Целувки,Краси
Публикуване на коментар