неделя, 30 август 2009 г.

Печена риба с бяло вино, домати и босилек




2 - 3 рибки
4средни домата
1 средна глава луk
5-6 скилитки чесън
150мл. бяло вино
босилек
сол
черен пипер
зехтин

Рибата се почиства. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. Поставя се в намаслена тава, налейте и малко водичка.

Доматите се нарязват на кубчета и се слагат върху/ около рибата.Чесънът и лука се обелва и се нарязва на едро и се прибавя към доматите и рибата.

Поръсва се с нарязан босилек.Всичко се посолява, подправя се със смлян черен пипер, полива се с виното и зехтин. Пече се в предварително загрята фурна на 190 С за до готовност.

2 коментара:

Maria каза...

Това е типично като за мен - по италиански, скоро даже си мислех да приготвя нещо подобно, но незнам какво стана и все отлагам..ще опитам по твоя начин.

ghost13 каза...

Мария Благходаря ти,
тези дни наблегнахме на рибката, вече се чудех как да я приготвя :-) хи,хи... хи,бях правила подобна рецепта и преди, :-)старата рецепта, в нова премяна/различни подправки/ :-)