петък, 11 септември 2009 г.

Сладкиш с праскови




220гр. масло, меко
250гр. захар
2-1/2 чаена .чаша брашно, пресято
1 чаена лъжица бакпулвер
50мл. прясно мляко
1 чаена чаша кисело мляко
3 яйца
1 чаена лъжица ванилия
няколко капки бадемова есенция
45огр. нарязани праскови
50гр. филиран бадем





Загряваме фурната на 170гр. Подготвяме си формата на сладкиша.
Разбиваме с миксера маслото и захарта до пухкавост. Прибавяме едно по едно яйцата, ванилията, прибавяме половината брашно, прясното мляко и половинката кисело мляко, смесваме добре.
Прибавяме другата част от брашното, бадемовата есенция, киселото мляко.
Накрая прибавяме прасковите и разбъркваме.


Изсипваме сместа в на маслената форма, поръсваме отгоре с филирания бадем и печем за около 1 час, или проверяваме с клечка ако я изкараме суха значи сладкиша е готов. Може 15-мни. преди да го извадите да го покриете отгоре с пекарска хартия.Извадете и охладете.

Няма коментари: