неделя, 20 септември 2009 г.

Какаови-капучинови бисквити


1/3 ч.чаша масло, меко/ не трябва да се използва друг заместител/
1 ч.чаша кафява захар
2/3 ч.чаша какао
1 суп.лъжица кафе на гранули
1 ч.лъжица сода
1 ч.лъжица канела
2 белтъка
1/3 ч.чаша йоргут
1 – ½ ч.чаша брашно
¼ ч.чаша захар


























Загряваме фурната на 180гр.
Разбиваме маслото за около 30 сек. На висока скорост, прибавяме захарта, какаото, кафето, содата и канел ата. Разбиваме белтъците с йоргота. Прибавяме ги към другата смес, и прибавяме брашното бием с миксера до като можем, после разбъркваме с лъжица. С ръце оформяме топчета овалваме ги в ¼ захарта и поставяме на не маслена пекарска хартия. Печем 8-10 мин. или докато станат отгоре станат твърди.
36 бр. Може да се съхраняват в херметическа кутия за 1 месец.

Няма коментари: