неделя, 20 септември 2009 г.

Солен кекс с шунка, маслини, кашкавал и сирене


1-3/4 ч.чаша брашно
1 суп.лъжица бакпулвер
1/2 ч.лъжица сол
1/2 суп.лъжица мащерка
1/4 ч.лъжица черен пипер
3 яйца
1/3 ч.чаша прясно мляко
1/3 ч.чаша олио
1/2 ч.чаша настърган кашкавал
1/2 ч.чаша натрошено сирене
1/2 ч.чаша нарязана на ситно шунка
1/2 ч.чаша нарязани черни маслини

























Загряваме фурната на 180гр.
Смесваме брашното, с бакпулвера, солта, черния пипер, мащерката.
Отделно разбиваме яйцата прибавяме олиото, млякото и брашнената смес.
Прибавете шунката, сиренето, маслините и кашкавала. Смесете добре.
Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно форма или застлана с пекарска хартия.
Печете за 45-50 мни. или като проверявате с клечка, ако я извадите суха значи кекса е готов. Охладете за 5 мин. преди да извадите от формата.

3 коментара:

Еoc каза...

Лати, много е вкусен този кекс и аз обичам солените вариации :)
Погледни си заглавието на поста.
Спокойни почивни дни от мен.

ghost13 каза...

:-) когато бързам изключвам...
Благодаря ти че ми обърна внимание..
У нас едни наблягат на сладкото а други на соленото, така че гледам да задоволя всички вкусове:-)
Поздрави Латинка!

Dimitrana S. каза...

Лати.. умора нямаш: възхищавам ти се!