за соса:
1-1/2 ч.чаша гъсто кисело мляко
1 суп.лъжица лимонова кора
1 суп.лъжица нарязана на ситно мента
1 суп.лъжица зехтин
1/2 ч.лъжица сол
1/2 ч.лъжица чесън, пресован
за кюфтетата:
1 суп.лъжица джинджифил
1 суп.лъжица къри
1 суп.лъжица пресован чесън
1 ч.лъжица сол и черен пипер
1 суп.лъжица зехтин
650гр. телешка кайма
250гр. пилешка кайма
Омесете каймата, оформете средни кюфтенца, поставете в намаслена тава и печете в загрята фурна на 200гр.
Сервирайте с предварително подготвения сос.
3 коментара:
Лимон и мента..много свежа комбинация! И кюфтенцата..ммм :-)))
Вкусотия!
:-) бях се претиснила дали ще се одобрят, защото българина е свикнал с други подправки, но получиха обобрение.:-)
Весело изкарване на уикенда!!
Публикуване на коментар