неделя, 27 септември 2009 г.

Поача с мас, сирене и магданоз


500гр. брашно
100гр. мас/ свинска мазнина/
1 ч.лъжица сол
300мл. топла вода
1 суп.лъжица оцет
1 ч.лъжица захар
20гр. прясна мая


сирене, извара, магданоз

1 яйце за намазване
























Разтваряме маята в 2 суп.лъжици вода, захарта и 1 суп.лъжица брашно, разбъркваме да се получи кашичка. Оставете на топло за 5 мин. на шупне, при мене запълни чашата
Смесете брашното и солта. Прибавете заквасата, водата и мазнината.
Месим тесто за 5-10 мин или докато стане гладко и еластично.
Оставете го в купа , покрийте и оставете да удвои обема си.
От вече втасалото тесто направете 24 топки, поръсете с брашно.
Вземете една топка с ръце разтеглете, оформете питка и сложете по 1 ч.лъжица от плънката, прегънете на полумесец, поставете в застлана с пекарска хартия тава и оставете за 30 мин да втаса.
Намажете отгоре с разбито яйце поръсете със сусам или маково семе.
Печем в предварително загряла фурна на 180 за 15-20 мин.
Ако имате машина за хляб се възползвайте от програмата и ТЕСТО, която включва и втасване. след това изватете тестото и оформете 24 топчета

5 коментара:

Vera каза...

Mmm..soft and nice!

Vera каза...

Mmm...soft and very nice!

Dimitrana S. каза...

Прияде ми се. По никое време.. :-( Сама съм си виновна, че посреднощ надничам из блога ти... Лати :-)))

Хубава седмица!

ghost13 каза...

Vera, Thank you
Greeting Latinka!

ghost13 каза...

Дими :-)
Сърдечно Благодаря!!!
.......Благодаря ти, че всеки път си толкова мила и сърдечна!
Поздрави Лати!