събота, 3 октомври 2009 г.

Канелен - ябълков сладкиш с крема сирене




1 – ¾ чаена чаша захар
½ чаена чаша маргарин
1 чаена лъжица ванилия
¾ чаена чаша крема сирене/или извара но не трябва да с суха и да седи на бучки/170гр.
2 яйца
1 – ½ чаена чаша брашно
1 – ½ чаена лъжица бакпулвер
¼ чаена лъжица сол
2 чаени лъжици канела
3 чаени чаши обелени и нарязани на парчета ябълки
Пудра захар






Загряваме фурната на 180гр.
Смесваме 1 -1/2 захар с маргарина, ванилията,крема сирене/ ако използваме извара, след като прибавим изварата използваме пасатор, за да може да получите кремообразна смес/, разбиваме добре.Прибавяме яйцата. Отделно смесваме брашното,бакпулвера и солта. Прибавяме брашнената смес към течната.Смесваме ¼ захарта с канелата. 2 суп.лъжици от сместа омесваме с ябълките.Прибавяме ябълките към тестото, разбъркваме с дървена лъжица. Изливаме в 20 или 22 см. на маслена форма. Поръсваме отгоре останалата канелена смес. Печем за около 1 час/ проверявайте с клеяка, печенето може да трае и по малко време. Изстудете и нарежете.

3 коментара:

Nanita каза...

Канела,ванилия и ябълки в съчетание с крема сирене....неустоима комбинация!Представям си колко е пухкав и лек....и много вкусен!
Ведър и спокоен уикенд ти желая!

Dimitrana S. каза...

Подкрепям! Наистина чудесна комбинация! Мммм.. Лати, този сладкиш ще се прави.. дааа!

Сърдечен поздрав и пожелание за уютна и вкусна неделя :-)

ghost13 каза...

Нанита, Дими
Сърдечно ви благодаря мили приятелки!

Успешна кулинарна седмица!