събота, 3 октомври 2009 г.

Царевичен грис с гъби


1 ч.чаша царевичен грис
4 ч.чаши вода
1 кубче пилешки бульон
1/2 ч.чаша готварска сметана или може 2/3 до желаната консистенция от вас.
4 суп.лъжици масло
1 ч.чаша гъби , предварително задушени в масло
1/2 или 2/3 ч.чаша сирене Пармезан

























Сложете водата да заври, поставете кубчето пилешки бульон. Постепенно добавете царевичния грис, като бърката за да не стане на буци.
Намалете топлината и оставете да къкри след 5 мни. прибавете маслото, и гъбите. Оставете да ври, като от време на време разбърквате/около 30 мин/.
След като е готово го махаме от огъня и прибавяме сирене Пармезан и сметана, разбъркайте и сервирайте веднага.
Ако е необходимо сложете сол и черен пипер.

Няма коментари: