неделя, 4 октомври 2009 г.

Морковена крем супа с джинджифил



4 - 5 ч.чаши вода
1 кубче пилешки бульон
2 средни глави лук
2 големи скилидки чесън
1 ч.лъжица джинджифил
1-2 суп.лъжици лимонов сок
1 ч.лъжица кимион
1/2 ч.лъжица лют червен пипер
1-1/2 ч.лъжица сладък червен пипер
чесън на прах, на вкус
сол, на вкус
около 0,600-0,700 кг моркови
2 средни картофа

при сервиране :
един голям домат
1 ч.чаша натрошено сирене фета
или може да поднесете със сметана






















Загрейте малко мазнина на дъното на тенджерата, прибавете нарязания лук и чесъна, задушете.
Прибавяме нарязаните моркова, картофите, чашите вода, пилешкия бульон, подправките. Оставете да къкрят, докато морковите омекнат.
Пасирайте, тествайте на вкус, ако има нужда подправете допълнително.
Поднесете с нарязани на сирно домати и натрошено сирене фета или сметана.

2 коментара:

Еoc каза...

Благодаря за рецептата, Лати! Разкошно съчетание на аромати! Лека нова седмица от мен!

ghost13 каза...

:-) Много загряваща и вкусна.
Еос, спорна нова седмица!