неделя, 11 октомври 2009 г.

Печен карфиол





около 0.500кг карфиол, нарежете на розички
10 перилни лукчета, обелете и нарежете на едро
1-2 чаени лъжици кориандър
1-2 чаени лъжици червен пипер
2-4 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
пресен магданоз





Загрейте фурната на 190гр.
В купа смесете зехтина, кориандъра, червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
Поставете розичките карфиол и разбъркайте.
Поставете в широка съд за печене , така че да ви е удобно да разбърквате от време на време докато печете.
Печете за 25 мин или докато карфиола омекне / трябва да е леко хрупкав/ или леко да покафинее.
Извадете и поръсете отгоре с пресен магданоз и сервирайте още топъл.

2 коментара:

Drago каза...

Всъщност не съм от най-големите почитатели на карфиол, но този е поднесен така подканващо, че едва ли бих му се канил дълго. :)

Едно светло и нежно блогче, с невероятно стилно изпълнение!

Благодаря ти Латинка! :)

ghost13 каза...

Drago благодаря ти,
Много си галантен....
...а за карфиола, ние го тачим на нашата трапеза... и така поднесен си го хапнахме с удоволствия.
Поздрави Латинка!