неделя, 11 октомври 2009 г.

Ризото с тиква



2 супени лъжици олио
1-1/2 чаена чаша ориз
около 250 гр. настъргана тиква
1 средна глава лук
2 големи скилидки чесън
1/2 чаена чаша бяло сухо вино
4-6 чаени чаши вода
2 кубчета пилешки бульон
1/2 - 2/3 чаена чаша настърган Пармезан
1/4 чаена чаша пресен магданоз
4 супени лъжици масло







В блендера, нарежете лука и чесъна на ситно.
Загрейте в дълбок тиган мазнината, сложете лука и чесъна, задушете за няколко минути, без да прегаря.
Прибавете настърганата тиква. задушете докато тиквата омекне.



Прибавете ориза и оставете да придобие стъклен вид преди да сипете виното.
Прибавете 2 ч.чаши вода и 1 кубче бульон, оставете за 5 мни да поври добавете постепенно и още вода и другото кубче бульон/като стриете между пръстите/, гответе докато ориза и тиквата станат готови.
Махнете от огъня, прибавете нарязания в блендера магданоз, пармезана и 4 суп.лъжици масло.
Сервирайте веднага.

 и малко снимки от една разходка по Родопите






 

2 коментара:

Dani каза...

http://beautiful-danito.blogspot.com/2009/10/blog-post_5610.html нещо сме на вълна ризото -ако искаш погледни и моето стана много вкусно.Аз още не съм купувала тиква,но със сигурност ще направя Поздрави!

ghost13 каза...

Много е хубаво и твоето ризото, Дани ще го пробвам при първа възможност/ щом се стобия с дюли/
Благодаря ти за отзивчивостта!Латинка