3 суп.лъжици масло
1 глава лук
8-10 бр,средни гъби, нарежете на филии
2 скилидки чесън
0.600 - 0.700 гр кайма
1/3 ч.чаша магданоз
1 ч.лъжица сух риган
сол и пипер на вкус, кимион
2 суп.лъжици зехтин
1/2 /половин пакет/ кори за баница
2 големи яйца
3 суп.лъжици прясно мляко
1 ч.чаша фета сирене
1 глава лук
8-10 бр,средни гъби, нарежете на филии
2 скилидки чесън
0.600 - 0.700 гр кайма
1/3 ч.чаша магданоз
1 ч.лъжица сух риган
сол и пипер на вкус, кимион
2 суп.лъжици зехтин
1/2 /половин пакет/ кори за баница
2 големи яйца
3 суп.лъжици прясно мляко
1 ч.чаша фета сирене
В тигана слагаме маслото и загряваме, слагаме нарязания лук, чесън, гъбите и готвим около 8 мин , или докато придобият леко златист цвят. В отделен съд смесваме каймата с ригана, сол, пипер и кимион на вкус. Прибавяме я към гъбите.Загряваме фурната на 180гр. Намасляваме си 25см съд. , използвах стъклен капак на виенски съд.
Започваме да редим корите като мажем с четка всяка от тях със зехтин.
Излейте сместа с плънката върху подготвените кори.
Завиваме краищата на вътре.Разбийте яйцата, млякото и натрошеното фета сирене, подправете с чубрица.
Започваме да редим корите като мажем с четка всяка от тях със зехтин.
Излейте сместа с плънката върху подготвените кори.
Завиваме краищата на вътре.Разбийте яйцата, млякото и натрошеното фета сирене, подправете с чубрица.
Излейте сместа върху каймата и разпределете като наклоните съда на всички страни.Печете за 40 мин. или докато корите придобият златист цвят.
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар