неделя, 1 ноември 2009 г.

Ябълков сладкш - Apple Coffee Cake



2- 1/2 ч.чаша брашно
2-1/4 ч.лъжица бакпулвер
1/2 ч.лъжица сол
2 големи ябълки
2 суп.лъжици портокалов сок
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица индийско орехче
1 суп.лъжица кафява захар
225гр. крема сирене
2 яйца
1/3 ч.чаша прясно мляко
125 гр. меко масло
бадемова есенция
1 - 1/2 ч.чаша захар
85гр. масло, нарежете на кубченца
1/2 ч.чаша кафява захар
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.чаша бадеми /може да замените с орехи/






















В купа сипете брашното,/ от отмерените 2 -1/2 ч.чаши извадете 3/4 ч.чаша брашно и сложете в отделна купа/ прибавете бакпулвера и солта.
В купата в която сте заделили 3/4 ч.чаша от брашното, прибавете кафявата захар, 1 ч.лъжица канела, бадемите/ореховите ядки и маслото, с ръце започнете да втривате, доката се образуват трохи. Оставете на страни.
Обелете ябълките, нарежете на малки кубчета, сложете ги в купа, прибавете портокаловия сок, канелата захарта и индийското орехче.
В друга купа разбийте крема сиренето, маслото и захарта. Прибавете бадемовата есенция
Прибавете брашнената смес, смесете добре.
Прибавете ябълките, смесете
Намаслете си формата сипете половината от сместа, поръсете отгоре с трохите, като покриете на всякъде. Отгоре равномерно нанесете останалата смес.
Покрийте отгоре с останалите трохи.
Печете в загряла фурна на 180гр. за 60-70 мин или до готовността като проверявате с клечка.
Извадете и охладете.

3 коментара:

Dani каза...

Много хубав сладкиш,особено присъствието и на крема сирене.Поздравления!

Nanita каза...

Неустомо предложение.....канела,ванилия...ммм.вкусно!Поздравления Лати!
Успешна и усмихната седмица!

Вера каза...

great recipes!