събота, 7 ноември 2009 г.

Курабии с райска ябълка




1 чaена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша масло със стайна температура
1 чаена лъжица ванилия
1 яйце
3/4 чаена чаша пюре от райска ябълка
2 - 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода
1 чаена чаша натрошени орехи



Разбиваме маслото, захарта, яйцата и ванилията на кремообразна смес.
Прибавяме пюрето от райска ябълка.
Смесваме сухите съставки брашното, канелата, сол, сода, карамфил.
Прибавяме ги към сместа с пюрето от райската ябълка. Докато двете смеси се обединят хубаво. Прибавяме ореховите ядки.
Прибираме в хладилника за да стегне за 1 час.
Загряваме фурната на 180гр. Сипваме по една супена лъжица ( или с лъжица за сладолед) от сместа върху пекарска хартия и печем за 9-11 мин.

Това е един от любимите ми плодове. Колкото са по изгнили толкова по са вкусни. 


1 коментар:

Dani каза...

Никога не съм правила каквото и да е с райска ябълка.Това е момента да опитам Поздрави!