вторник, 10 ноември 2009 г.

Пикантни-къри пилешки хапки



1-1/2 ч.лъжица черен пипер прясно смлян
1 ч.лъжица куркума
1/2 ч.лъжица сол
настърган пресен джинджифил
2 суп.лъжица лимонов сок
5 суп.лъжици олио
3 скилидки чесън
1 голяма глава лук
2/3 ч.чаша вода
500гр пилешко месо/гърди/



Нарежете пилешкото месо на кубчета.
Пресовайте чесъна или настържете на ренде.
Обелете един палец на пресен джинджифил и настържете, прибавете към чесъна.
Прибавете 1 ч.лъжица черен пипер, куркума, 1/2 ч.лъжица сол 2 суп.лъжици лимонов сок, и 1 суп.лъжица олио. Разбъркайте докато сместа стане на паста, втрийте в пилешките късчета покрийте с найлоново фолио и оставете да се мариноват за 2-3 часа.
Нарежете лука на много ситно, използвайте бляндер.
Загрейте в тигана 4 суп.лъжици олио, черения пипер, лука, и задушете.
След като лука омекне прибавете пилешките хапки. Запечете за 5 мин. и прибавете водата, оставете да покъкри за 20 мин. Прибавете сол на вкус.
Поднесете с арабски питки и ориз.

Няма коментари: